Foto: Flickr/Centerbilder

Anders Borgs februariförslag om sänkta studiebidrag sågades av studenterna. Nu har det läckt ut att det var Jan Björklund som kläckt idén.

Finansminister Anders Borgs (M) förslag i februari om att sänka studiebidraget kritiserades kraftigt av landets studenter. Studentorganisationerna protesterade och 12 000 personer skrev under en namninsamling mot förslaget.
– Moderaterna är då väldigt stressade. De vill dra tillbaka förslaget med en gång, berättar en källa för tidningen Expressen.

Efter tre veckor tvingades statsminister Fredrik Reinfeldt att dra tillbaka sänkningen. Kovändningen skedde samma dag som Anders Borg hade försvarat förslaget i en intervju.

Någon med insyn i alla turer har nu läckt till tidningen Expressen vad som verkligen hände. Det kontroversiella förslaget att sänka studiemedlen kom ursprungligen från Folkpartiets Jan Björklund, skriver Expressen.

Regeringens interna stridigheter i frågan och förnyad uppmärksamhet i medierna riskerar att sätta ytterligare käppar i hjulet för alliansen.