Arena 30 år Under torsdagen firades 30 år med Arena på Kulturhuset i Stockholm. Med ett en fullsatt konferens där allt mellan ekonomisk politik och Arenas start diskuterades. Gästerna inkluderade Arenagruppens vänner, fackliga representanter och andra från den progressiva rörelsens alla hörn. 

Den yngsta deltagarna var nog Otto Sjöblom, 13 år, som är med i SSU Västerort. Han och Oskar Hallensjö, 17 år, från SSU Kontakt menar att det var en självklarhet att komma och fira Arena.

– Jag såg på Facebook att det skulle firas och Arena är ju coola och mycket inspirerande, klart att jag ska vara med och fira, säger Otto Sjöblom.

Oskar Hallensjö kände att det var ett evenemang han inte kunde missa.

– Jag har länge kollat in Arena och vad de olika delarna gör i opinionsbildningen. Att en organisation fyller 30 år händer ju bara en gång, när man inser det inser man att man inte kan missa det, säger han.

“Vi är framtiden”

De båda ungdomarna menar att det är viktigt att unga blir inkluderade och får ta plats inom den politiska rörelsen.

– Det ser ju verkligen inte ljust ut just nu, speciellt för unga tror jag. Vi ser ju att det släpps ut mer koldioxid för första gången på 20 år. Vi ser att 70 % av världens befolkning lever under en diktatur. Vi ser att samhället bara verkar nedmonteras och nedmonteras och nedmonteras. Och vi unga lämnas på något sätt utanför, säger Oskar Hallensjö.

Otto Sjöblom håller med.

– Det ser verkligen dystert ut, men det har också gjort kämpaglöden större. Men det är viktigt att vi unga får inflytande, för det är vi som är framtiden, säger han.