
Val 2018: Det här vill partierna i arbetsmarknadsfrågorna
Arbetsmarknadspolitik Vet du vad ditt parti tycker i frågor så som LAS, a-kassan och och hyvling? Läs vad de åtta riksdagspartierna har svarat på Dagens Arenas enkät om arbetsmarknadsfrågor.
Arbetsmarknadspolitik Vet du vad ditt parti tycker i frågor så som LAS, a-kassan och och hyvling? Läs vad de åtta riksdagspartierna har svarat på Dagens Arenas enkät om arbetsmarknadsfrågor.
PENSIONER Ynka 833 kronor kan pensionen skilja för den som jobbat ett helt liv och den som inte jobbat alls. Samtliga LO-förbund, AMF och pensionärsförbunden vill se höjda inbetalningar till den allmänna pensionen. Trots det finns inte något sådant förslag varken från (S) eller Pensionsgruppen.
arkiv I maj 2018 träffade Dagens Arena SD:s ideolog Mattias Karlsson för att prata mediekritik och mediepolitik. Med anledning av den debatt om public service och att bestraffa partiska journalister som partiets företrädare nyligen fört återpubliceras artikeln.
Yttrandefrihet I dag hyllas pressfriheten världen över. Men journalistiken kan vara hur fri den vill och ändå inte nå människor, om internetleverantörer inte behandlar alla källor lika. Vad händer om plattformen som den fria pressen verkar på inte längre är fri och öppen, utan köpt och uppdelad i gräddfiler?
vårbudget Mellan 95 och 100 procent av befolkningen med lägst inkomster fått höjd inkomst tack vare regeringens budgetar 2015–2018. Men trots att låginkomsttagare varit vinnare på de reformer som gjorts har det större mönstret med ökade klyftor inte ändrats.
Striden om välfärden Del 2: Regeringens förslag om tak för vinst i välfärdssektorn tvingar skolor och vårdinrättningar att stänga, hävdar borgerliga partier och intressegrupper. Men hur realistiskt är det? Dagens Arena reder ut den tekniska frågan striden står om.
Skatterna 2018 års budgetvinnare är pensionärer, låginkomsttagare och barnfamiljer, och majoriteten av skattereformerna har röstats igenom av riksdagen. Några har dock stött på patrull, behövt förändras eller skrotats helt. Här är nio förslag det blåst om.
Digitaliseringen av skolan Alla barn i Sverige ska från och med höstterminen 2018 lära sig programmering. Och Sverige är inte på något sätt först med idén – men hur genomtänkt är den, och hur har utfallet blivit i de länder som gått före?
Idag röstar riksdagen med stor majoritet igenom frihandelsavtalet med Kanada. Men frågor kvarstår kring hur tvister ska lösas inom avtalet, och hur väl olika rättigheter tas tillvara.
Religiösa friskolor Socialdemokraterna går till val på att förbjuda religiösa skolor, men många stötestenar väntar på vägen.
Flera myndigheter har på senare tid fått utökade uppdrag när det gäller brottsbekämpning. Inte minst gäller det brott mot välfärden. Men det här är en utveckling som pågått länge, menar kriminologen Magnus Hörnqvist.
KU-anmälningar Sedan 2002 har KU tagit emot över 500 anmälningar. Vi listar ett urval av KU-anmälningar som har fått stor uppmärksamhet i media under 15 år.
Helgläsning Att en minister blir KU-anmäld, ibland från flera håll samtidigt ser ut att ha blivit allt vanligare. Stämmer det? Vilka partier har gjort flest anmälningar genom åren? Dagens Arena har undersökt saken.
HELGLÄSNING Hur stor miljöbov är egentligen flyget? Och kan vi flyga mer om bränslet byts ut till biobränsle? Dagens Arena reder ut vad politiker, branschen och forskningen säger.
Arbetsmarknadspolitik Fackförbund och arbetsgivare förhandlar vidare för att få utrikesfödda och långtidsarbetslösa i arbete. Regeringen satsar miljoner på att hitta de bästa verktygen. Vi listar 100 år av åtgärder för tackling av arbetslösheten, från AK-arbete till Etableringsjobb.