Ledare

Ledare

Björklunds och Sabunis galna förslag

Allt som kommer från regeringen är inte skit, men förslaget om att tidsbegränsa sfi är det. Varken Nyamko Sabuni eller Jan Björklund vet hur många procent som går på sfi år efter år och utan resultat. Det är ingen som vet. Men i den upp- och nedvända världen vi lever i talar ministrar först om för oss vilka åtgärder som behövs för att sedan säga att de egentligen inte vet omfattningen av det de beskriver som ett omfattande problem.

Ledare

Kapitalet kryddar inte med johannesört

Svensk midsommar: "Smällande segel och stånkande bussar och frasande björkar och viftande klänningar och sprängfylld denim och glitterhav och måsskrin", som Ulf Lundell skriver i romanen Kyssen. Och så förstås: Skåne Akvavit, Hallands Fläder, Aalborg Jubileums Akvavit Original, Skärgårdssnapsar, Reimersholms sommargylling, Östgöta Sädes Brännvin, Aalborg snapsar, Herrgårds aquavit... Vem kan tänka sig en midsommar utan svensk snaps?

Ledare

Borgerlig dogmatism i staden

Fredrik Reinfeldt, Per Schlingmann och Anders Borg fortsätter arbetet med att få moderaterna att framstå som ett pragmatiskt och förändringsbenäget parti. Men oavsett hur mycket de ändrar sin retorik, kommer de aldrig ifrån den praktiska politik som drivs ute i landet. Speciellt kommer de tre herrarna alltid att ha Stockholmsmoderaterna flåsandes i nacken. Huvudstaden används nämligen som ett skyltfönster och här bedrivs mörkblå, "riktig", moderat politik.