Foto: Privat

Ny krönikör Tre frågor till Selma Brodrej som i dag gör sin debut som krönikör på Dagens Arena.

 Vem är du? 

The million dollar question. Nej men jag är en 26-årig kultur- och ledarskribent som bor i Stockholm. Jag har lyxen att kunna försörja mig på det som också är mina huvudsakliga intressen: att läsa och skriva. Så egentligen gör jag ungefär samma sak när jag jobbar som när jag inte jobbar. Men när jag inte jobbar gillar jag också att jogga runt fina sjöar, dricka vin jag egentligen inte har råd med på trevliga barer, spela poker och sova middag.

Vad ser du mest fram emot med att bli krönikör på Dagens Arena? 

Eftersom jag framför allt jobbar med kulturjournalistik just nu ser jag fram emot att ha en plattform där jag kan fokusera mer på politiska texter. Det som hänt politiskt i Sverige det senaste halvåret har väckt mycket tankar och känslor hos mig, inte minst eftersom min pappa är kurd från Turkiet. Att jag startar det här nya uppdraget i en så spänd och avgörande politisk tid gör mig extra taggad.

Vilka perspektiv vill du bidra med som krönikör på Dagens Arena? 

Jag vill bidra med oväntade och kritiska perspektiv som utmanar läsarna och som de kanske inte tidigare stött på i Dagens Arena. Min förhoppning är att mina texter ska få tidningen att kännas lite mindre gubbig!