Håller hela svenska folket på att bli höger i ekonomiska frågor, och finns det något parti som på allvar företräder glesbygdsintresset – om frågan ens kan ställas så? Valpodden Arena Tyckonomi har denna gång gäster från både vänster – Silvia Kakembo – och höger: Expressens Patrik Kronqvist.

I helgen hölls Landsbygdsriksdagen, men är det orealistiskt att »Hela Sverige ska leva«? Paneldebattörerna sågar differentierade arbetsgivaravgifter, men har olika syn på hur mycket service som kan upprätthållas i hela landet.

En uppmärksammad opinionsundersökning på Arena Essä visar att väljarna som flytt till SD från Socialdemokraterna står längre högerut i ekonomiska frågor än de som fortfarande röstar på S. Dessutom är deras invandringskritik djupt rotad. Vad spelar det för roll för hur politiken kommer att se ut nästa mandatperiod?

– Jag tror vi får räkna med en ökenvandring för Socialdemokratin i många år, säger Patrik Kronqvist.

Silvia Kakembo tror att Socialdemokraterna kan ha missat sitt eget valbudskap »Både och«.

– Det känns som att man helt har retirerat, säger hon om partiets migrationspolitik.

Dessutom: Panelisterna svarar på varför agerar alla partier mot ungas psykiska ohälsa nu och hur bra Moderaternas valbudskap »Lika för alla« egentligen fungerar. Silvia hyllar GDPR-dagen som inträder på fredag!

Medverkande: Dagens Arenas ledarskribent Silvia Kakembo och Patrik Kronqvist, ledarskribent på Expressen. Programledare: Elsa Persson, journalist på Dagens Arena.