Per Wirténs kritik av hur medierna har bevakat SD är onyanserad och överdriven. Det skriver Ulf Kristofferson, reporter och programledare TV4.

I lördags publicerade Dagens Arena Per Wirténs ledare “Var är de kritiska frågorna till SD?“. Ulf Kristoffersson, reporter och programledare på TV4, har valt att svara på Wirténs ledare i form av en längre kommentar som publiceras nedan:

Hej Per,

jag tycker att du gör en mycket grov generalisering i din beskrivning av hur den journalistiska bevakningen av SD har sett ut den senaste tiden. Du skriver ”Efter de första timmarnas tumult tog Jimmie Åkesson kommandot över hela presskåren. Han drev nyhetsreportrarna framför sig som en skock nyklippta får.”

Visst finns det anledning att granska hur medierna klarar sin uppgift, men din kritik är onyanserad och överdriven. Du klumpar ihop människor på ett sätt som rimmar dåligt med den kritik som du framför mot andra.

Jag föreslår att du tittar på Veckans Politik. Programmet direktsänds varje torsdag klockan 14.30 i TV4News och på TV4Play och läggs i efterhand ut som klipp på TV4Play och di.se.

I det senaste avsnittet av Veckans Politik, från 22 november, intervjuade jag SD:s nya talespersoner, Richard Jomshof och Sven-Olof Sällström.

Veckan dessförinnan, den 15 november, hade jag Jimmie Åkesson och integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i studion:

Och ytterligare två veckor tidigare, den 1 november, (alltså innan Expressen hade publicerat mobilfilmen) medverkade Mona Sahlin och Erik Almqvist:

Titta också på den rapportering som vi har haft i TV4Nyheterna, till exempel min kommentar i studion den 14 november, 3.10 in i klippet:

Efter det kanske du kan återkomma med ett mer balanserat inlägg där du låter bli att spy galla över en hel yrkeskår.

Med vänliga hälsningar
Ulf Kristofferson
Reporter och kommentator, TV4Nyheterna
Programledare, Veckans Politik, TV4News