Varför tycks högerdebattörer bara intressera sig för den antisemitism som har rötter i Mellanöstern, men inte när Svenskarnas Partis eller Svenska Motståndsrörelsen ger uttryck för den?

Det finns inget viktigare just nu.

Vi måste tala om Kärrtorp november 2013 när nazisterna i Svenska Motståndsrörelsen attackerade en demonstration fylld med barnvagnar och äldre, efter en tids terrorisering av Stockholmsförorten.

Vi får aldrig glömma Svenskarnas Partis attack mot feminister i Malmö den åttonde mars. En attack som nästan orsakade en persons död, hen och de andra vännerna, kämpar fortfarande i sviterna. Samma Svenskarnas Parti har nu fått polistillstånd att åter demonstrera i Malmö nästa vecka. Detta är den organiserade antisemitismen och den ökar i styrka.

Vi måste också prata om vardagsantisemitismen som ökat i sommar i kölvattnet av Gazamassakern. Om rabbinen i Malmö som attackerades med flaska, om synagogor som får svastikor målade, om judar som hålls ansvariga för staten Israels handlingar. Om människor som inte känner sig trygga i sin stad och undviker att visa att de är judar. Och visst kan även vänstermänniskor vara antisemiter, men låt oss inte glömma att det är högern som haft problem att markera mot antisemitism genom historien, inte minst i Sverige. Och runt om i Europa är det högerregeringar, och inte vänsterregeringar, som ger efter för fascismen. De kallas ju för högerextrema.

Låt oss också prata om Judiska Församlingen i Stockholm som tar klar ställning för Israel genom att bland annat samla in pengar till ”portabla skyddsrum”. Inte i Gaza. Utan i Israel. Och bidrar så till Israels krigsbrott. Detta påpekande ledde till mordhot mot Bernt Hermele.

Vi måste prata om att det finns en tendens hos högerdebattörer att bara intressera sig för antisemitism som har rötter i mellanöstern, och inte i SMR och SvP. Förmodligen för att antisemitismen då kan förläggas någon annanstans: hos araberna.

Jag kan inte ta den antirasist på allvar som bara ser till en folkgrupp eller religion. För vi måste också prata om att islamofobin gror i spåren av Gazakriget. Palestinier jämställs med Hamas (som Isabella Sommerfeld sa i en debatt), det sägs att palestinier använder barn som mänskliga sköldar och att araber inte klarar det här med demokrati. I Israel skriker fundamentalister ”Död åt araber” på demonstrationer. På Twitter lägger unga tjejer upp selfies där de hyllar mördandet av palestinier.

Var är vänstern nu? skriker högern angående antisemitismen. Svaret är vi är här, som alla andra dagar på året. Anledningen till att de ens kan fråga detta, är att de vet att det är vi som är de mest stridbara antirasisterna. Vi som slåss mot antiziganism, islamofobi, afrofobi, antisemitismen, medan högern recenserar det vi gör. Att säga var är högern nu då? fungerar helt enkelt inte.

Jag räknar med att alla nyvakna antirasister visar sin avsky nästa vecka när SvP kommer till Malmö, eller veckan efter när de demonstrerar i Stockholm.

Roya Hakimnia