Therese Guovelin,Sannah Bäcklin,Johan Ulvenlöv,

Debatt Vi har i år genomfört en av de mest omfattande valrörelserna LO någonsin varit med om. Men än finns det några samtal kvar att ringa för att stoppa Sverigedemokraterna och Moderaterna och hjälpa vår medlem Stefan Löfven, skriver LO:s valledning. 

När vallokalerna stänger på söndag kommer LO-förbundens medlemmar att ha genomfört över en halv miljon samtal på arbetsplatser eller i telefon.

Samtal om Sveriges framtid och om hur vi skapar trygghet för vanligt folk. Vi har pratat om välfärden, om anställningstryggheten, om löner och pensioner, och inte minst om nästa steg i den socialdemokratiska reformpolitiken, familjeveckan.

Vi har haft möten på arbetsplatser över hela vårt land, från norr till söder. Vi har synts på landets alla biografer och i alla tidningar. Vi har gjort filmer som har delats i hundratusental på sociala medier.

Tillsammans har vi tagit debatten mot de som vill försämra för vanligt folk och sätta skattesänkningar före välfärd.

Vi har helt enkelt genomfört en av de mest omfattande valrörelserna LO någonsin varit med om. Vi har visat att det Linda Sundblad sjunger i vår valfilm är sant: There is a power in a union!

Men än har vallokalerna inte stängt. Ännu kan vi ringa några ytterligare samtal, ännu finns några arbetsplatser att besöka.

Så prata med dina arbetskamrater, med grannar och bekanta. Och se till att alla du känner går och röstar.

För vi får inte glömma vad valet på söndag handlar om: ska Stefan Löfven och hans regering få fortsätta att bygga Sverige starkare, med bra löner, vettiga arbetsvillkor och med välfärd istället för skattesänkningar? Eller ska Ulf Kristersson få makten, med stöd av Jimmie Åkesson?

Så prata med dina arbetskamrater, med grannar och bekanta. Och se till att alla du känner går och röstar. För kom ihåg att för varje LO-medlem som stannar hemma på söndag ökar risken för att Sverige får den mest högerinriktade regering vi haft i modern tid.

Vi har all anledning att vara stolta över den kraftfulla fackliga valrörelse vi har genomfört hittills. Nu ska vi fortsätta den några dagar till, fram till dess att vallokalerna stänger på söndag. Låt oss hjälpas åt att stoppa Moderaterna och Sverigedemokraterna. Tillsammans ser vi till att vår medlem, Stefan Löfven, får fortsätta som statsminister!

Therese Guovelin är förste vice ordförande LO
Johan Ulvenlöv
är valledare LO
Sannah Bäcklin
är valledare LO