För tre år sedan gjorde vi om Sveriges ledande samhällsmagasin. Det blev en succé: prenumeranterna och lösnummerköparna ökar för fullt. Välkommen till Magasinet Arena du också!

Magasinet Arena är ett snyggt, modernt samhällsmagasin där läsaren alltid hittar tidens stora frågor. Vi samlar de tyngsta tänkarna och de intressantas- te intellektuella, såsom Nina Björk, Ali Esbati, Henrik Berggren, Per Wirtén, Katrine Kielos, Magnus Linton, Malin Ullgren, Kerstin Gezelius, Göran Greider, Andres Lokko, Mona Masri med flera. Opinionsbildande aktörer som Läkemedelsföretagens förening, Kommunal, Kooperation utan gränser och Aftonbladets ledarsida har valt att annonsera i Arena. Arena har varit Sveriges ledande samhällsmagasin sedan 1993. Vårt mål är politisk eftertanke och förändring.

Nå välutbildade storstadsbor

Varje nummer läses av 6 000 välutbildade storstadsbor, varav många är profilerade journalister, forskare, debattörer, beslutsfattare och fackliga före- trädare. Mellan varje nummer har dagensarena.se över 900 000 sidvisningar. Den största gruppen Arena-läsare ingår i livsstilsmönstren ”Storstadspuls” samt ”Internet och mingel”. Utmärkande för dessa grupper är att de är unga, välutbildade, singlar eller sambo, har höga inkomster, bor i bostadsrätt eller hyresrätt i storstad eller närförort, är samhälls-, kultur- och nöjesintresserade samt ”föränderliga individualister”.

Läsarna i siffror

• 21 % av Arenas läsare är välutbildade storstadsbor.
• 44 % arbetar inom privat sektor.
• 32 % har hög köpkraft.
• 75 % bor i hushåll utan barn.
• 50 % är män och 50 % kvinnor.
• Läsarna finns i alla åldersgrupper.

(Källa: Postens läsarundersökning)

• 70 % har minst högskoleexamen.
• 90 % har högskolestudier.
• 30 % har reagerat på annonser i Magasinet Arena.
• 8 % har köpt en produkt som annonserats i Magasinet Arena.

(Källa: Arenas läsarundersökning)

Medier om magasinet Arena

”Grattis! Nya uppfräschade Arena har blivit ett snyggt och välmatat magasin för den milda, resonerande och genomtänkta vänstern – och för oss andra. Jag blir uppiggad. . .Mera sånt!” Ricki Neuman i SvD 5 december 2012.

”Tajtare, blankare och med en tydligare magasinskänsla – en fullt förnimbar doft av succétidskriften Filter. Den nya versionen är inte bara snyggare och mer läsarvänlig, den signalerar också en lovvärd ambition att förena berättande och analys.” Lars Linder i DN 30 november 2012.

”Medarbetarskaran imponerar med både bredd och djup.” Bengt Göransson i Expressen 9 december 2012.

”Nya Arena för tankarna till tidskrifter som The New Republic och Atlantic Monthly. Om gamla Arena var som att äta gröt, nyttigt men inte en smaklökssensation, innehåller nya Arena mer lustläsning. Inte socker nödvändigtvis, men kanske sötsura bär att lägga på gröten.” Kristian Ekberg i Arbetarbladet 24 februari 2013.

”Om man vill ha sin samhällskritik i form av progressiv och snyggt förpackad berättande journalistik med koll på nuet och blicken framåt.” SID-bloggen 19 februari 2013.

”Arena målar med breda ideologiska penseldrag i en form som håller högsta internationella klass. . . En saftig tidskrift som både meningsmotståndare och ideologiska fränder har nytta av att läsa.” BTJ, där Arena var ”Månadens pärla” mars 2013.

Teknisk information med format och prislista hittar på da-media.se

Utgivning 2017

 #21 februari
Annonsera inför högskoleansökan! Materialdag 01 februari

#25 april
Materialdag 05 spril

#6 juni
Annonsera inför Almedalen! Materialdag 17 maj

# 26 september
Annonsera inför Bokmässan! Materialdag 6 september

#28 november
Materialdag 6 oktober

 

 

Hör av dig till oss!

Boka nu!

• Annonsbokning: Agneta Kempe Erneberg, 070-2669901
agneta.kempe.erneberg@da-media.se

• Tekniska frågor och leverans: Tobias Rydin, 0705-344349
tobias.rydin@arenagruppen.se.

En del av Arenagruppen

Magasinet Arena är en del av Arenagruppens mediebolag Politikens Arena Medier AB. Mediebolaget producerar den politiskt obundna webbtidningen Dagens Arena, samt redaktionellt självständiga magasin på uppdrag.