Här avgörs flickans öde. Foto: Migrationsverket.Här avgörs flickans öde. Foto: Migrationsverket.

Migrationsverket: 95 000 asylsökande nästa år

Dela

95 000 asylsökande nästa år. Det räknar Migrationsverket med i en ny prognos. Det är 16 000 fler än i tidigare prognoser.

Kriget i Syrien är en av de främsta anledningarna till att människor tvingas fly. Siffrorna har inte varit så här höga sedan andra världskriget, skriver Migrationsverket i den nya prognosen.

Mellan 80 000 och 105 000 asylsökande bör vi vara beredda på att ta emot under 2015.

– De ökade behoven är inte tillfälliga utan kommer sannolikt att prägla mottagandet under lång tid. Det ställer ökade krav på hela samhället i fråga om beredskap och planering, säger Mikael Ribbenvik, ställföreträdande generaldirektör på Migrationsverket.

Siffrorna är dock fortfarande osäkra. Det handlar inte bara om hur världsläget ser ut, utan även om i vilken mån det är möjligt för människor i flykt att ta sig till Europa.

Migrationsverket pekar bland annat på att förutsättningarna för båttrafiken över Medelhavet kan ändras när Italiens sjöräddningsoperation Mare Nostrum fasas ut.

Samtidigt som antal asylsökande kommer att öka så rapporterar SVT att nyanlända barn inte kan garanteras skolplats eftersom att flyktingmottagandet fördelas ojämnt mellan kommunerna.

Alla riksdagspartier, utom Sverigedemokraterna, är inbjudna den 14 november av regeringen till samtal om migrations- och integrationspolitiken.

11 kommentarer

 1. Karl XII - 4 november, 2014

  Skall Migrationsverket bygga baracker eller asylbyar över hela Sverige?

  Hur mycket mer jobb skapar mottagandet? Några måste ju jobba med att ta emot och ordna till allt. Integrering i lagstiftning, bostäder, skolgång, möblemang, kläder, språkutbildning, annan utbildning…, psykologiskt stöd till de nyanlända…

  Säg att det blir 4 nya jobb per 10 ankommande, det gör
  38000 nya jobb. Om detta pågår under 8 år så blir det 304 000 nya jobb, vilket stämmer med den siffra Reinfeldt mantralikt upprepat. Det är bara en sak – samtidigt ökar befolkningen med 760 000 människor.

  Ett exempel som understryker tomheten i Reinfeldts retorik.

  Säg att samtliga bereds plats i Danderyd som ju varit mycket svaga i sina ansatser att bjuda till. Täby kan väl också erbjuda en del plats.

  Då kan en asylindustri grundläggas/anläggas i området, vilket för att vara tydligt väsentligt skulle ge en ny karaktär åt området. Med fortsatt anhöriginvandring och en långsiktig uppbyggnad av ett nytt samhälle kan detta sedan utgöra ett fönster för Reinfeldts djupa övertygelse om den framgångsrika integrationspolitiken han under åtta år sökt plantera överallt utom just där han bor.

  När det väl är människor som flyr på riktigt vill man kunna hjälpa till men det krävs att samhället verkligen rustas för att hantera det. Vi kan inte som i varmare länder slå upp tältläger. Här är lika kallt som det är hett i helvetet och när landets medborgare redan lider av bostadsbristen är det väl inte särskilt smart att säga varsegod och kom. Vad säger etiketten om ett sådant hjärtlöst beteende.

  Snacka går ju men snacka så att det går det är värre.

  Vad görs parallellt för att lösa den konflikt som orsakar flykten? Diskuteras på allvar religionen som bränsle i krigets motor. Det är väldigt mycket religiöst bakom våldet. Ifrågasätter någon religionens dominans i människors liv?

  Så länge bränslet finns där kommer motorn att gå på högvarv oavsett hur många som flyr och vart dom flyr. Detta är ju det verkliga problemet.

 2. Fredrik - 4 november, 2014

  Som jämförelse så föds det runt 100 000 barn i Sverige per år. Ungefär 85 000 av dem etniskt svenska.

  Tillsammans med anhöriginvandring och arbetskraftsinvandring så kan vi lugnt räkna med kanske 200 000 migranter per år. Detta till en ekonomi som ej genererar jobb så att våra unga tvingas emigrera till Norge. En offentlig ekonomi som saknar överskott trots bland världens högsta skatter. Ett samhälle där nybyggnation ej hinner med då de som ska huseras saknar egna inkomster att tala om. En befolkning som faktiskt har de högsta privata skulderna per capita räknat i BNP i västvärlden.

  Det tar tid att slå sönder samhällen. T o m för en så målinriktad politisk klass som den svenska. Så förändringen kanske inte märks så mycket år till år. Men om vi för skojs skull tänker generationellt. Varifrån vi kommer och var vi är på väg. Då är perspektivet ganska annorlunda. Vi svenskar kommer inte vara i majoritet t ex utan bli en minoritet i mängden inom min livstid. Tveksamt att vår framtida minoritetsstatus kommer skydda oss för anklagelser om att alla samhällets problem beror på oss svenskarna. Tror faktiskt att den identitetspolitiska linjen bara kommer att tillta. Vi har redan haft Rotherhamliknande skandaler i Sverige och ”antirasismen” kommer motivera de mest fruktansvärda övergreppen i framtiden.

 3. Klas Gustavsson - 4 november, 2014

  Före valet var det tabu att diskutera både migrationspolitiken och integrationspolitiken därför att de etablerade partierna gjort en överenskommelse om att vara överens om detta. Sverigedemokraterna tackade och tog emot. Nu görs ett nytt försök. Eftersom vi (enligt OECD) har västvärldens sämsta integration är det inte längre möjligt att förneka de problem som alla vanliga människor ser dagligen, allra minst som de nu kommer att öka. Då blir nästa steg att träffa en ny överenskommelse om stryka tabut som gäller integrationspolitiken. Alltså får denna nu diskuteras, men inte hur som helst. Det ska fortfarande vara tabu att ifrågasätta migrationspolitiken. Att det finns ett direkt samband mellan migration och integration fortfarande förnekas. Och sverigedemokraterna fortsätter att tacka och ta emot. Denna utveckling var lätt att förutse före valet. Förmodligen behöver vi tragiskt nog ytterligare ett val för att alla korten ska komma upp på bordet. Tragiskt, eftersom sverigedemokraternas lösning inte är en lösning, men tragiskt också för de invandrare som inte kommer in på arbetsmarknaden inom överskådlig tid och inte minst för ”vanligt folk” som till skillnad från etablissemangets skyddade liv ska stå för fiolerna. Widar Andersson, något så ovanligt som en självständigt tänkande socialdemokrat, skrev: det finns andra alternativ än all in or all out.
  Svenskan lär vara ett av de få språk som har ordet lagom. Det är väl dags att stryka det ur akademien ordbok….

  • Tove - 4 november, 2014

   Varför är inte SDs lösning en lösning? Varför inte konstatera att det faktiskt är det? Och att man bör rösta på SD för att få en förändring? Är det sista tabut som är kvar? Att hela tiden retoriskt konstatera att SD har rätt men att man inte röstar på dem?

 4. Sula - 4 november, 2014

  Alla är inbjudna att tala om migrationen utom SD, de enda som har en sund åsikt i frågan. Vilket land Sverige har blivit! Hur blev det så här?

 5. Dana Orkideh - 4 november, 2014

  Jämnfört med flyktingantalet i Turket och i Libanon, så är 95.000 ganska futtigt. Och sedan är det itne säkert om det är verkligen 95.000 på ett år som Migrationsverket påstås. :l

  • Tove - 4 november, 2014

   Turkiet har åtta gånger så stor befolkning som Sverige som tar emot 200 000 inklusive anhöriga vilket motsvarar 1 000 000 för Turkiet. Skillnaden är att för de pengar Sverige lägger ut så kan Turkiet antagligen ta emot 10 miljoner….om vi ger dem pengarna. Siffrorna är bara exempel, inte fakta.

  • Fredrik - 4 november, 2014

   Det är fullständigt naturligt att grannländer befolkade av ungefär samma etniska grupper tar ett stort ansvar. Ungefär som Sverige gjorde under andra världskriget med finska krigsbarn.

   Det går inte att jämföra grannländer till oroshärdar med avlägsna länder på andra sidan jorden.

   Även om man kunde så kan du svara på varför just Sverige ska vara målet. Varför inte Indien? Eller Kina? Eller Japan? Eller Kenya? Eller mer eller mindre valfritt land utanför europa och vissa delar av västvärlden som är den enda regionen i världen som tolererar sådant här. Varför är det så viktigt att just europa satsar på fri invandring?

 6. Lars Olov - 4 november, 2014

  ”Alla riksdagspartier, utom Sverigedemokraterna, är inbjudna den 14 november av regeringen till samtal om migrations- och integrationspolitiken.”
  1. Varför bjuder man inte in SD till samtal om migrations- och integrationspolitiken.?
  2. Och vad får det för konsekvenser att man inte bjuder in SD till samtalen om migrations- och integrationspolitiken.?
  Fråga 1 är lätt att svara på. Politiken bygger på den uppgörelse som förra regeringen träffade med MP i syfte att hålla SD utanför varför det är naturligt att man inte vill ha med SD den här gången heller.
  Fråga 2 är mer komplex och har antagligen flera svar. Men handlar det om att hela systemet har kraschat eller är på väg att göra det vilket många hävdat så är det förstås ett nederlag för de partier som ingick överenskommelsen 2011 och även för (s) som fört en liknande politik tidigare och anslutit sig till MPs och alliansens uppgörelse i efterhand. Då torde SD inte ha något att förlora på att ställas utanför utan kan lugnt se fram emot nästa val som kan komma långt innan 2018
  http://www.dagensarena.se/innehall/kommuner-varnar-for-kraschande-flyktingmottagande/

 7. Totte - 4 november, 2014

  I dag slogs något slags rekord i absurditet. Sverige, med OECDs i särklass högsta asylantmottagning och (ännu så länge) ett nationellt välfärdssystem, ökar sin prognos för mottagning så att varje år under kommande mandatperioden slår tidigare årsrekord. Detta i ett läge då inget utrymme överhuvudtaget för budgetreformer har givits då migrationsverket äskat alla pengar som går att uppbringa. Kommunerna går på knäna, pensionerna kärvar, kriminalitet, utanförskap och arbetslöshet ökar. SD med rekordsnabb ökning till valresultatet 13% fortsätter stängas ute av block som kör chicken race i migrationsfrågan.

  Och i P1 sjunger en flykting den svenska nationalsången.

Genom att posta din kommentar accepterar du våra regler för kommentarer.

Erik Hansson (forskare): Lösningen på tiggeriet har inga gränser

Debatt › Att argumentera för att lösningen på tiggerifrågan finns i EU-migranternas hemland är att skjuta problemet ifrån sig. Retoriken för oss närmare ett tiggeriförbud, skriver Erik Hansson, Uppsala universitet. 0Inga delningar

Historien går igen

Blogg › Den nationella samordnaren för utsatta EU-medborgare vill göra livet för romer i Sverige så svårt att de väljer att flytta till andra länder. Det är en välkänd historia. 23facebook: 23

22 av 22 remissinstanser sågar regeringens nya migrationspolitik

Nyhet › Alla 22 instanser som hittills lämnat in remissvar på regeringens nya migrationspolitiska förslag sågar det vid fotknölarna. 5275facebook: 5275

EU har misslyckats i grunden

Ledare › Frågan om invandringen var det som avgjorde brexit-omröstningen. EU-projektet behöver nu omdefinieras.  459facebook: 459

Tiotusentals arbetslösa blir av med ersättning

Nyhet › För drygt ett år sedan införde Arbetsförmedlingen nya tuffa regler för vissa arbetslösa. Sedan dess har myndigheten fattat nästan 150 000 beslut om indragen ersättning. 156facebook: 156

Ministern: Ökad kontroll leder till ökad respekt för systemet

Nyhet › Nya hårdare regler gör att tiotusentals arbetslösa blir av med sin ersättning. »Det leder till ökad respekt för systemet«, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. 1516facebook: 1516

Maja Dahl: Rädslan kickar in när jag tar min flickväns hand

Krönika › Terrorattacken i Orlando är en attack på grupper som varje dag slåss för sitt eget utrymme, för sin egen frihet och sin rätt att vara en del av samhället på lika villkor. 456facebook: 456

Riksrevisionen: Vinstjagande läkemedelsjättar har för stort inflytande

Nyhet › Läkemedelsjättar med vinst framför ögonen har stort inflytande över hälso- och sjukvården. Nu varnar Riksrevisionen för att staten inte är tillräckligt oberoende gentemot den gigantiska industrin. 1222facebook: 1222

»Får vi inga pengar från kunden får du ingen lön«

Nyhet › Egenanställningsföretagen marknadsför sin verksamhet som »enkel och trygg«. Men enligt facket råder stor osäkerhet kring de anställdas villkor och i värsta fall blir man helt utan lön. 21facebook: 21

Svenska flickor är unika

Ledare › Problemet med psykisk ohälsa bland flickor är unikt svenskt. Vårt samhälle utfärdar löften det inte kan infria. 605facebook: 605

De tar inte våra jobb

Nyhet › Ny forskning visar att invandring inte påverkar löner och sysselsättning på arbetsmarknaden i någon högre utsträckning. 56facebook: 56

Så har rasistsajterna rasat i sociala medier

Nyhet › Spridningen av material från hatsajter har minskat med nära 75 procent det senaste halvåret. 518facebook: 518

Läkare: Förlossningsskador skandalöst dåligt undersökt

Nyhet › Bristningar drabbar upp till 60 procent av alla föderskor. Enligt Socialstyrelsen ger skadorna sällan problem. Nu stöter myndigheten på motstånd – forskare pekar på omfattande kunskapsluckor. 566facebook: 566

Sverige sämst i klassen – här ökar klyftorna som mest

Nyhet › Skillnaden mellan fattiga och rika ökar mer i Sverige än i något annat OECD-land, visar ny rapport från LO. 1591facebook: 1591

Därför är en rökplym viktigare än nya bostäder

Reportage › En harmlös rökplym satte stopp för nybyggen i Stockholm. I Kiruna finns så många riksintressen att politikerna har svårt att hitta byggbar mark. I Sundbyberg bygger man bostäder i rasande fart. Hur går det ihop? 272facebook: 272

MP-kongress 2016

Mårten Roslund

MP fortsatt splittrat i bostadspolitiken

Nyhet › »Migrationslagarna ska bli så kortvariga som möjligt. Då blir det väldigt motsägelsefullt att gå fram med hårdare regler för bostadsbyggande«, säger Grön Ungdoms språkrör Mårten Roslund.  2facebook: 2

Anders Wallner

Wallner gav känga till Eriksson

Nyhet › Den avgående partisekreteraren Anders Wallner hyllade Miljöpartiets öppenhet under sitt tal på kongressen – och gav en känga till tidigare språkröret Peter Eriksson. 4facebook: 4

mp kongress

Bra stämning på MP-kongress

Nyhet › Trots kris och avgående språkrör är stämningen god på Miljöpartiets kongress. Det tycker de ombud som Dagens Arena har pratat med. 47facebook: 47

»Krisen får inte definiera oss«
»Finns inget stöd för flyktingamnesti«
 

Dagens Arena i Strasbourg

shekarabi ulvskog

Ulvskog: Gör Shekarabi (S) till bostads- och samhällsbyggarminister

Nyhet › S-toppen Marita Ulvskog vill se en uppdaterad bostadsministerpost. Civilminister Ardalan Shekarabi är en kandidat. Dessutom ser hon utrymme för omgörning i utbildningsdepartementet. 40facebook: 40

Wikstrom eu liberlarerna

Hon ska ena Ungern och Sverige i flyktingfrågan

Intervju › Sist EU försökte få till stånd en gemensam flyktingpolitik tog det 13 år. Resultatet blev den i dag så kritiserade Dublinförordningen. Nu är åter det dags. Europaparlamentet har lagt makten i Cecilia Wikströms (L) händer. 55facebook: 55

marita jens

»Nya Dublinreglerna enbart kosmetika«

Nyhet › Den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet sågar EU-kommissionens förslag om nya asylregler – men ser potential i straffavgiften för de länder som vägrar ta emot flyktingar. 6facebook: 6

 

Arbetsmiljö

Foto: Mikael Gustavsen. Arbetsmiljöverket

Pausa lönefrågan, ta tag i lärarnas arbetsmiljö

Blogg › Arbetsmiljöverket bör hota skolor med vite när arbetsgivarna inte tar sitt arbetsmiljöansvar. 0Inga delningar

citatfacebook

Socialsekreterare hängs ut som pedofiler och barnkidnappare på nätet

Nyhet › Socialsekreterare hängs ut med namn och bild på Facebook och beskrivs som barnkidnappare, alkoholister och häxor. »Hur ska man våga arbeta i det här yrket om man blir uthängd som privatperson?«, säger Lena Säljö, socialtjänstchef.  317facebook: 317

Bild: Kartläggning socialsekreterare 2016, Akademikerförbundet SSR/Novus.

Hoten mot socialsekreterare ökar – men få hot anmäls

Nyhet › Var fjärde socialsekreterare har blivit utsatt för hot och våld i arbetet. Men endast en bråkdel anmäls. »Man tvingas lägga det som inträffat bakom sig«, säger Eva Karsten, Arbetsmiljöverket. 27facebook: 27

Vård och omsorg värst i klassen
»Skyddsombuden har tappat tilltron till Arbetsmiljöverket«
 

Tema: Stafettläkare

Foto: Flickr/ HCC Public Information Office

Trots varning om usla villkor – fler landsting anlitar Orange

Nyhet › »Om vi skulle hyra in en snickare skulle man ju inte ställt frågan om hur avtalet med deras arbetsgivare ser ut«, säger Fredrik Larsson (M), ordförande i landstingsstyrelsen i Värmland. 53facebook: 53

Bild: Flickr/ COD Newsroom

Vårdförbundet varnar: Undermåliga villkor för utländska hyrsjuksköterskor

Nyhet › Norge ratar bemanningsföretaget Orange. I Sverige kringgår företaget landstingens krav på kollektivavtalsenliga villkor – utländska hyrsjuksköterskor vittnar om lägre löner. 79facebook: 79

Bild: Flickr/ COD Newsroom

Hyrläkare vanligare i utsatta områden – vårdkvaliteten äventyras

Nyhet › Flera vårdcentraler i Stockholms län bemannas av hyrläkare i så hög utsträckning att vårdkvaliteten försämras. Samtliga ligger i utsatta områden med höga ohälsotal. 45facebook: 45

Civilministern: Landstingen bör ställa krav på bemanningsföretagen
Stafettläkarna även ett problem i storstadsregionerna
 

Balkanrutten

Bild: Flcikr/International Federation of Red Cross and Red Crescent Society

EU skickar nödhjälp till Grekland

Nyhet › EU-kommissionen föreslår att 700 miljoner euro ska ges till nödhjälp i Grekland, på Balkan och EU-länder utmed Balkanrutten.  12facebook: 12

Matkö i Idomeni, Grekland. Bild: Johanna Senneby

Tusk: Sätt flyktingar i förvar i 18 månader

Nyhet › I en intervju med the Guardian avfärdar Europeiska rådets ordförande Donald Tusk den officiella statistiken över flyktingars ursprung och beskriver Merkels politik som farlig. 10facebook: 10

malin och anna eu

”Plötsligt är det som att det inte finns några flyktingar”

Nyhet › I skuggan av kriget mot terrorismen bryter länderna utmed Balkanrutten mot asylrätten. Europaparlamentarikerna Anna Hedh (S) och Malin Björk (V) är mycket kritiska. 170facebook: 170

Strandade flyktingar syr igen sina munnar i protest
Balkan sorterar flyktingar – hundratals lämnade i ingenmansland
 

Redaktionen


Yonna Waltersson

Ta ansvar mot hatet

Ödesdigra konsekvenser om verklighetsbilden som etsar sig fast är den att flyktingkrisen är ett olösligt dilemma. 168facebook: 110 twitter: 58

Nina Brevinge ny grävredaktör på Dagens Arena

AKB:s svaga position är farlig


Nina Brevinge

Annelie Nordström: Tuppfajt och kartellbildning hotar LO-samordning

»Tuppfajt« och «kartellbildning« inom LO hotar samordningen, säger före detta kommunalbasen Annelie Nordström till Arbetet... 0Inga delningar

Nya pensionsregler för ex-ministrar ingen lex Reinfeldt

Veckans graf: Flest arvsmiljardärer i Europa


Johanna Senneby

»Förhoppningsvis ett steg bort från nolltolerans mot droger«

Regeringen vill minska de drogrelaterade dödsfallen. »Tillslut kan vi förhoppningsvis ta bort kriminaliseringen av eget bruk av droger... 0Inga delningar

Eleverna fortsätter fly från yrkesprogram

»En stram budget«


Lisa Gemmel

Hur kunde det hända igen?

Med stora hål av sorg i hjärtat måste vi fortsätta kampen mot hatet och våldet.  40facebook: 40

Nu tar Dagens Arena semester!

Är du feminist eller nationalist?


Anna de Lima Fagerlind

Läkare kräver etisk analys av åldersbestämmande

Trots varningar och otillräckligt forskningsunderlag – Rättsmedicinalverket ska snart börja åldersbestämma ensamkommande... 17facebook: 17

Ramberg rasar mot skattetopparna: »Vänskapskorruption«

»Liberalernas förslag vore döden för taxi«


Kitty Ehn

Vad innebär det att vara värd för Nato?

Den 25 maj kommer riksdagen att rösta om värdlandsavtalet med militäralliansen Nato. Både kritiker och förespråkare menar att Sveriges säkerhet står på spel. 44facebook: 44

En hälsning betyder inte att du är islamist

Som om högern bryr sig om företag


Amanda Lindholm

Hård press på tjejjourer under julhelgerna

Socialtjänsten och andra samhällsfunktioner som vanligtvis finns för kvinnor och unga som utsätts för våld stängs under julhelgerna... 149facebook: 149

Regeringen tog bort Migrationsverkets ansvar för krisberedskap

Lagen om ID-kontrollen antogs


Herman der Nederlanden

50 000 i böter för transportörer som missar ID-kontroller

Transportörer som inte genomför en ID-kontroll riskerar att få höga böter. Barn kommer inte att kontrolleras om de åker med målsmän med giltigt ID. 8facebook: 8

Väntetiderna på akuten fortsätter att bli längre

Uvell tvingas lämna Kreab efter SD-umgänge


Maxime Wallström

Maxime Wallström: Ett säkert rum i farlig kollektivtrafik

På många platser i världen är risken stor för kvinnor att utsättas för verbalt och fysiskt våld i kollektivtrafiken – i Mexico City hanteras problemet med chockrosa bussar endast för kvinnor. 18facebook: 18

Nyanlända läkare ska få legitimation snabbare

MP vill betala privatpersoner som inhyser flyktingar


Mikael Färnbo

Kvinnolönerna spräcker LO-samordningen

Det blir ingen LO-samordning i avtalsrörelsen. Anledningen är att styrelsen inte har kunnat komma överens om lönesatsningar inom kvinnodominerade yrken. 36facebook: 26 twitter: 10

C lägger 12 gånger mer på sänkt dieselskatt än på biobränslen

Urartad arbetsmiljö för Samhallanställda på Mat.se


Ida Ölmedal

EU:s flyktingkvoter enbart socker på toppen

Rent krasst har EU-länderna inte lyckats enas om mer än att med militära medel göra det svårare för flyktingar att ta sig in i Europa. 16twitter: 16

Ida Ölmedal: Dessa är våra döda

Så kan fler dömas för hatbrott mot EU-migranter


Janna Ekbrant

FN: Allvarligt fel i topparnas debattartikel om DÖ

På fredagsmorgonen uppmanade tre näringslivstoppar till att skrota DÖ. Den FN-rapport de hänvisar till i texten har dock dömts ut av organisationen. 9twitter: 9

Kluvet MP håller kongress

Ulf Bjereld: Nyval finns inte på agendan


Jenny Bengtsson

Sveriges moderna slavar är en del i en dålig uppgörelse

Ingen som följt Dagens Nyheters artikelserie #deosynliga om de vidriga förhållanden som många arbetskraftsinvandrare i Sverige lever i kan ha undgått att bli berörd... 21twitter: 21

M jävlas hellre med sossar än tar avstånd från rasister

Kan vi sluta tjata om Sverigedemokrater i facket nu?


Erik Halling

Sonen avslöjade vanvården av sin mor – övervakas nu av vaktbolag

Don Sevcuk avslöjade med hur hans mamma blev vanvårdad på korttidsboende. Malmö stads svar blev att anställa vaktbolag för att se till att patientens anhöriga gick hem i tid. 7twitter: 7

Greenpeace: ”Klimatpopulism när den är som värst”

SCA ordförande reste för 10 miljoner – betalade 54 000


Peter Leander

MP: Ambulansen ska drivas av landstinget

Helene Öberg (MP) reagerar kraftigt på Dagens Arenas granskning av ambulansvården i Stockholm. Hon anser att ambulansen borde återgå i landstingets regi. 5twitter: 5

Kris inom ambulansen: ”Vi klarar inte en stor olycka”

En procent av hatbrotten mot romer klaras upp


Örjan Benzinger

LR: DN:s Pisa-larm en jämförelse som inte håller

Skoltrötta elever drar ned de svenska resultaten i Pisa-undersökningen skriver DN. Det är en jämförelse som inte håller enligt Lärarnas Riksförbund. 24twitter: 24

Reaktioner på SCB:s undersökning av partisympatier

Ingen skrotning – S behåller delar av fas 3


Jonna Sima

Walborg skickades hem – dog av sprucken tarm

Hon åkte in till akuten med svåra magsmärtor – och skickades hem med värktabletter. Tre dagar senare avled Walborg, 63, av att en godartad tumör som fått ändtarmen att spricka... 23twitter: 23

Moderaternas svarta vecka

Expertpanel om EU-valet: ”F! kan bli en x-faktor”


Fredrik Adolfsson

Förskolan på väg mot skilda världar

I en ny rapport om förskolan framkommer skillnader mellan privata utförare och kommunala. ”Vi är på väg mot skilda världar” säger Annelie Nordström, ordförande för fackförbundet Kommunal som har gjort undersökningen... 20twitter: 20

”Det är Moderaterna som har problem att finansiera budgeten”

Vårdval Stockholm ökar klasskillnaderna


Anna Herdy

Dags för ett nytt kunskapslyft

Ett nytt kunskapslyft är inte alltings lösning, men skulle klä många av arbetskraftens kroppar i en rustning som klarar den moderna arbetsmarknaden. 72facebook: 58 twitter: 14

Gräsrötterna kritiserar Björklunds nej till S

Lägg pusslet när valet är över


Kerstin Johansson

Sänkt lön med 25 procent: Så blir konsekvenserna

Sänkning av ingångslönerna med 25 procent ger stora konsekvenser. Fler tvingas ta dubbla jobb och söka bidrag... 11twitter: 11

PISA-studien: Resultaten för svenska elever fortsätter falla

Bråk om friskolebarnens journaler

 • Arena_banner_nyhetsbrev
  pengaropolitik