Foto: Emilia Oije
Foto: Emilia Oije

MODERATKRIS En av favoriterna till att ta över som partiledare för Moderaterna, Ulf Kristersson, meddelar nu på sin Facebook-sida att han står till förfogande för att ta över.

På sin offentliga Facebook-sida skriver Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson ett långt inlägg som börjar med att han är beredd att leda Moderaterna, och har meddelat valberedningen att han står till förfogande. Samtidigt betonar han att det handlar om en uppgift som man måste ta sig an i ett lag »som kan och vill jobba tillsammans«.

»Jag är alltså beredd att leda laget som kan bygga Moderaterna och Sverige starkare. Och jag skulle vilja att partiets båda viceordförande, Elisabeth Svantesson och Peter Danielsson, tillsammans med mig bildar kärnan i det laget« skriver Ulf Kristersson.

I det fortsatta inlägget skriver Ulf Kristersson bland annat att han inte tror att det finns någon konflikt mellan konservatism och liberalism när det gäller Moderaternas politiska framtid. Han skriver också att SD är ett parti vars värderingar han inte delar, men att de gärna får rösta på Moderaternas budget:

»Sd får gärna rösta på Alliansens förslag. Så kunde vi till exempel tvinga fram nya och bättre direktiv om valfrihet i välfärden«.

En ny partiledare för Moderaterna ska väljas på en extrastämma 1 oktober, och partiets olika förbund har möjlighet att nominera sina kandidater fram till valberedningens möte 12 september

Fyra länsförbund har nominerat Ulf Kristersson till ordförandeposten: Dalarna, Västerbotten, Norrbotten och Södermanland, enligt Ekot.