Bild: Riksbanken/ Flickr/SKYLTiDEAL
Bild: Riksbanken/ Flickr/SKYLTiDEAL

Den krisande tidningskoncernens Stampens huvudägare Peter Hjörne hade en inkomst på 10,3 miljoner förra året. Det gör honom till landets bäst betalda mediechef.

Den krisande tidningskoncernens Stampens huvudägare Peter Hjörne är landets bäst avlönade mediechef, rapporterar Dagens Media. Förra året hade Hjörne en inkomst på 10,3 miljoner.

»Som jag vid flera tillfällen sagt vid liknande publiceringar har lönen inte ökat, däremot har jag valt att ta ut en större del av min intjänade pension under fem år istället för livet ut för att hantera privata åtaganden. Därför påverkas den taxerade inkomsten«, skriver Peter Hjörne i ett mejl till tidningen.

Samtidigt väntas ytterligare ett sparpaket på Stampens redaktioner, skriver Journalisten. Enligt uppgifter till tidningen kan ett 20-tal tjänster komma att rationaliseras bort, varav hälften på flaggskeppet Göteborgs-Posten.

– Vi vet att det kommer ett sparpaket men vi vet inte exakt vad det innehåller, Gabriella Mohoff, journalistklubbens ordförande på Göteborgs-Posten.