Redaktionsnytt Efter fyra månader lämnar praktikant Love Svensén Dagens Arena. »Praktikant kan betyda vad som helst – att man kokar kaffe, tar anteckningar eller är en skugga på stjärnreportern. För min del kastades jag in i det redaktionella på en gång.«

Love Svensén gör idag sin sista praktikdag på Dagens Arena. I fyra månader har han skrivit artiklar om allt från hur  civilminister Ardalan Shekarabi (S) resonerar kring förslaget om förbud mot religiösa friskolor, till hur många KU-anmälningar ministrarna fått de senaste fyra åren, och vilka det är som anmäler.

– De här månaderna har varit lärorika. Jag har fått göra mycket olika grejer, haft bra kollegor och är positivt överraskad. Praktikant kan betyda vad som helst – att man kokar kaffe, tar anteckningar eller är en skugga på stjärnreportern. För min del kastades jag in i det redaktionella på en gång.

Några av jobben han minns bäst är de han kallar »mini-gräven«. Han tar ett par exempel:

– De egna gräven, om än i det lilla formatet, har jag lärt mig mycket av. Men det har också varit nyttigt att få skriva om fackligafrågor. Då har jag ofta fått lära mig under tiden jag intervjuar och skriver.

Love börjar i juni på VLT som reporter. Hans sista reportage, om ungas engagemang och politiska eld, går att läsa på fredag på Dagens Arena.