FOTO: Press

KONKURRENSBROTT Konkurrensverket har under morgonen genomfört gryningsräder mot flera stora försäkringsbolag. Misstanke finns om brott mot konkurrenslagen.

I morse slog Konkurrensverket till mot försäkringsbolagen If, Trygg-Hansa, Folksam och AIG. De berörda bolagen misstänks ha samarbetat med försäkringsmäklare och anbudsgivare angående upphandlingar i Sverige, rapporterar Dagens Nyheter.

Enligt myndiheter är dagens räder ett led i den pågående utredningen av Söderberg & Partners som misstänks ha riggat upphandlingar av försäkringar till 150 kommuner. Bolaget ska ha informerat försäkringsbolagen om hur de legat till i upphandlingarna, och på så vis har bolagen kunnat sänka eller ligga kvar på högt pris. Hur konkurrensverket kommit över sina uppgifter vill man inte gå in på.

– Vår domstolsansökan är fortfarande sekresbelagd, så jag kan inte säg någon ting. Jag kan bara bekräfta att vi gjort räder i morse och igår, säger Jimmy Dominius pressekreterare på Konkurrensverket.

Folksam bekräftar för SvD att bolaget idag varit föremål för en gryningsräd från Konkurrensverket.

– Det här är en utredning som Konkurrensverket gör och vi kan bara bekräfta att de har gjort en gryningsräd. I övrigt försöker vi svara på deras frågor, säger en presstalesperson på Folksam som inte vill ge någon mer information om läget, uppger Folksam.

Söderberg & Partners har i tidigare uttalande meddelat att man samarbetar med Konkurrensverket men anser inte att det finns någon grund för myndighetens misstankar.